Auto

Helmen motor en brillen

Zoek je een helmen motor en heb je een bril en weet je niet goed wat je moet kiezen? Wij geven je in dit artikel advies over de verschillende motor brillen die er te krijgen zijn. Daarnaast gaan we in op de mogelijkheden van de combinatie van je helm met je gewone bril. Hoe je het ook went of keert, de beste bescherming tegen wind, rondvliegende dingen en insecten, zand, stof en de zon, is toch een bril. Hiermee voorkom je dat je last van je ogen krijgt door de trek of dat er iets in je ogen vliegt tijdens het rijden. Daarnaast zorgt een zonnebril ervoor dat je nooit verblind raakt en niet meer kan zien wat er op de weg gebeurt. Hiermee behoort een motorbril tot de standaarduitrusting van elke motorrijder. Op het gebied van speciale brillen voor op de motor onderscheiden we drie categorieën. We zullen bij alle categorieën stilstaan in dit artikel.

Helmen motor en je eigen bril

Als je een bril draagt dan is het even goed opletten bij de keuze van je helmen motor. Niet elke helm is geschikt voor brildragers. Hoewel steeds meer motorhelmen standaard rekening houden met de mogelijkheid van een bril zijn er helmen die zo nauw aansluiten dat een bril dragen onder je helm lastig wordt. Het kan dan zijn dat de pootjes van je bril in de weg zitten. Nou kan je opticien die pootjes wat buigen zodat ze minder uitsteken, maar dat is niet altijd genoeg. Het hangt ook af van het model bril dat je draagt. Een hele grote bril zit meer in de weg dan een klein model. Als je veel op de motor zit kan dat iets zijn om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe bril. Check in ieder geval voor je een bril koopt voor op de motor dat deze past met je bril op.

Zonnebrillen

Bij helmen motor draag je de meeste zonnebrillen onder je helm. Zoals gezegd zijn er steeds meer helmen die daarin standaard voorzien. Met een kleine zonnebril vergroot je de kans dat ie prettig draagt onder je helm. Zorg voor voldoende afscherming voor uv-stralen van de zon om je ogen te beschermen en voorkom dat je verblind raakt. Er zijn speciale zonnebrillen voor op de motor die ook beschermen tegen rondvliegende objecten. En zonnebrillen met een bandje in plaats van pootjes die minder ruimte innemen en beter blijven zitten op je hoofd.

Helm brillen

Bij helmen motor zijn de brillen meestal in retro/vintage stijl en met een elastiek dat boven de helm gedragen wordt. Daarnaast zijn er modellen die je onder de helm kan dragen. Dat zit vaak prettiger dan een bril met bril benen. Die kunne behoorlijk in de weg zitten.

Helmen motor en crossbrillen

Bij helmen motor zijn er ook speciale crossbrillen die ontworpen zijn voor sport en spel, onder zware omstandigheden. Ze hebben een vuilbestendig elastiek en zijn groot van formaat om je ogen optimaal te beschermen. Hierbij kun je kiezen voor de speciale optie van een tear-off lens.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.